Село на Берегівщині не має школи і автобусного сполучення з довколишнім світом

Здавалося б, транспортне сполучення у 21 столітті не мало б бути проблемою. Але жителям села Гуняди Берегівського району Закарпатської області доводиться щодня проходити по декілька кілометрів пішки, щоб дістатися до найближчого населеного пункту. Все через те, що автобус у це село просто не ходить.

Хоча ходити пішки дуже корисно, але не завжди зручно, тим більше, якщо ходити щодня доводиться по декілька кілометрів. У такий спосіб жителі села Гуняди Берегівського району добираються до найближчого населеного пункту, а інколи і до самого Берегова. Вже близько року до їхнього села автобус чи маршрутка не їздить. Щоб дістатися до найближчого села Мочола, треба пройти по дорозі близько двох кілометрів, а там вже, можливо, вдасться сісти на автобус, який довезе до Берегова.

Жителі просто обурені такою ситуацією, адже ходити пішки доводиться за будь-якої погоди. Найважче доводиться людям старшого віку. Багато ходити пішки доводиться не тільки дорослим, але й дітям. Все тому, що середньої школи у селі Гуняди немає і діти по закінченні початкових класів відвідують школу в Берегові, а це близько 10 кілометрів. Тут ситуація з шкільним автобусом така сама, як і з громадським – його просто немає.

У пані Олени шестеро дітей, і четверо з них ще ходять у середню школу, каже, їм доводиться вставати дуже рано, щоб дістатися до Берегова. Жителі Гуняди вже навіть колективну скаргу писали і зверталися до влади з проханням змінити ситуацію з громадським транспортом у селі.

За словами Мочолянського сільського голови Яноша Балога, ситуація з транспортним сполученням у селі Гуняди не нормальна. Каже, що вже звертався до перевізників, але там повідомили, що цей маршрут просто не рентабельний. Проблемою пообіцяла зайнятися районна влада. Що стосується проблеми шкільного автобуса, то Янош Балог повідомив, тут теж є деякі нюанси. Жителі села Гуняди вже давно чекають вирішення проблеми сполучення, адже саме їм доводиться ходити пішки в негоду і переживати за те, чи зможуть їхні діти безпечно дістатися до школи.

zakarpattya.net.ua