Сьогодні в Ужгороді відбудеться чергова сесія обласної ради

Пленарне засідання 9 сесії облради розпочнеться о 10-й годині.

1 березня, відбулося засідання президії обласної ради, у роботі якого взяли участь керівники профільних управлінь облдержадміністрації та обласних відомств.

Члени президії, серед яких були перший заступник голови облради Володимир Закурений, заступник голови облради Андрій Сербайло, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради Іван Бушко та ін., а також голови постійних депутатських комісій обласної ради та уповноважені представники депутатських фракцій – найперше, розглянули порядок денний і регламент роботи сесії.

Відтак приступили до розгляду низки доповнень, поправок і зауважень, висловлених депутатами під час обговорення поданих проектів рішень у постійних комісіях (попередньо було висловлено 46 зауважень до 16 проектів рішень).

Найбільше їх прозвучало під час обговорення проектів рішень щодо бюджету, охорони здоров’я, природоохоронних заходів, забезпечення молоді житлом, про надра тощо.

Активно обговорювали та вносили пропозиції і зауваження щодо проекту рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 грудня 2011 року № 392 «Про обласний бюджет на 2012 рік». До прикладу, постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я запропонувала передбачити в обласному бюджеті кошти на оплату коригування проектно-кошторисної документації акушерсько-гінекологічного корпусу Хустської РЛ.

Інші постійні комісії з питань – бюджету; територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села; розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій рекомендували збільшити призначення в обласному бюджеті коштів для проведення невідкладних відновлювальних робіт, будівництва та реконструкції спеціалізованих лікарень та інших спеціальних закладів -тублікарня ОТМО «Фтизіатрія» с. Нижня Тячівського району. Йшлося також і про необхідність збільшення призначення коштів для лікарень загального профілю.

І таких зауважень і пропозицій стосовно згаданого проекту була ціла низка. Всі вони були опрацьовані головним фінансовим управління облдержадміністрації, про що інформував його начальник Петро Лазар. Після чого президія врахувала слушні пропозиції постійних комісій та підтримала внесення змін до обласного бюджету на 2012 рік.

Підтримали члени президії пропозицію постійної комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту, національних меншин та інформаційної політики про включення до порядку денного пленарного засідання дев’ятої сесії облради питання щодо підтримки рішення трудового колективу Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет».

Схвалили також пропозицію постійних комісій, зокрема з питань бюджету та з питань охорони здоров’я та розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій про зміни та встановлення меж населеного пункту с. Невицьке Ужгородського району.

zakarpatpost.net