Віта Семеренко виграла бронзову медаль ЧС з біатлону

Віта Семеренко – володарка першої медалі для України на чемпіонаті світу в Рупольдингу. У спринті у жінок у Віти нарешті все зійшлося: до дуже пристойного ходу по дистанції вона додала стовідсоткову точність і заслужено другий рік поспіль здобула особисту медаль чемпіонату світу.

Не можна не відзначити той факт, що майже два десятки учасниць гонки пройшли без штрафу обидва вогневі рубежі. І медаль Віти – це цілком її заслуга, а не результат промахів суперниць. Більш того, на фінішному колі вона перемогла у гострій боротьбі результати Хелени Екхольм і Марі-Лор Брюне.

Вище Віти Семеренко, як і в гонці чоловіків, розташувалися дві головні претендентки на Великий кришталевий глобус. Причому, точно в такому ж порядку: лідер сезону завоювала золото, володарка другого місця – срібло. Магдалена Нойнер випередила Дар’ю Домрачева на 15 секунд, при цьому у білоруської біатлоністки перед першим пострілом в позицій лежачи  заклинило гвинтівку, і вона втратила близько восьми секунд.

Другою з українок закінчила гонку Юлія Джима, яка виступає з унікальним для нашої команди показником: у всіх гонках сезону в Кубку світу, в яких Юля брала участь, вона потрапляла в очкову зону. Для Наталії Бурдиги і Валі Семеренко гонка склалася невдало, перш за все на вогневих рубежах. Але в гонку переслідування дівчата, тим не менш, зуміли відібратися.

У загальному заліку Кубка світу Магдалена Нойнер до 45-ти очок збільшила свою перевагу над Дарією Домрачовою. При цьому сьогоднішньою перемогою німецька біатлоністка забезпечила собі Малий кришталевий глобус у спринтах, незалежно від результатів у Ханти-Мансійську. І ще одне значне досягнення підкорилося Нойнер: завоювавши свою 11-у золоту медаль чемпіонатів світу, Магдалена стала найтитулованішою біатлоністкою в історії жіночого біатлону.

Віта Семеренко зуміла піднятися в ТОП-15 Кубка світу. Крім того, як призер чемпіонату, вона гарантувала собі місце в мас-старті. У Кубку націй боротьбу за п’яте місце можна вважати закінченою – збірна Білорусі знову трохи відірвалася від нашої команди і навряд чи упустить максимальну квоту на наступний сезон.

Завтра в Рупольдингу пройдуть гонки переслідування.

1. Магдалена Нойнер (0+0) 21:07.0
2. Дар’я Домрачева (0+0) +15.2
3. Віта Семеренко (0+0) +37.6

39. Юлія Джима (0+1) +2:49.1
49. Наталія Бурдига (2+2) +3:08.8
> 50. Валя Семеренко (1+4) +3:18.4
Gazeta.ua