У МДУ знайшли порушень на 5 мільйонів

Фахівці Держфінінспекції в Закарпатській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Мукачівського державного університету та його структурних підрозділів виявили порушень фінансової дисципліни на загальну суму 4,9 млн грн. Контрольний захід охопив період 2010–2011 років.

Суттєвим порушенням є те, що навчальний заклад недоотримав власних надходжень на суму 3,2 млн грн. До того ж, порушення з оплати праці працівникам університету та стипендій студентам сягнули майже 750 тис. грн. На видатки закладу було списано бюджетних коштів без отримання відповідних послуг на суму майже 895 тис. грн.

Окрім того, працівники Держфінінспекції в Закарпатській області, обревізувавши кошти, виділені для ремонтно-будівельних робіт приміщень університету, виявили зайво проведені видатки (завищення вартості виконаних робіт) на загальну суму майже 43 тис. грн.

Згідно з вимогами Порядку працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.96 р. № 922, випускники, які уклали угоду з вищим навчальним закладом після зарахування на навчання, мають відпрацювати за місцем призначення не менше ніж три роки. Проте під час ревізії працевлаштування випускників, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, установлено, що керівництво університету не укладало договорів з особами, зарахованими на перший курс за державним замовленням, як передбачено зазначеним Порядком. Це й призвело до зайвих витрат проведених фінансово-господарських операцій загалом на суму 5,08 млн грн.

Тобто проведений контрольний захід засвідчив, що керівництво університету не забезпечило ефективної системи внутрішнього контролю фінансової та господарської діяльності навчального закладу.

Керівнику об’єкта контролю направлено вимоги з усунення виявлених порушень. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи Закарпатської області.

Джерело:  Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області

www.mukachevo.net

One thought on “У МДУ знайшли порушень на 5 мільйонів

  • 04.03.2012 at 21:22
    Permalink

    Зате ректор – серед “лідерів року”….

Comments are closed.