Обласній організації ветеранів виповнилося 25 років

У вівторок, 6 березня, в обласній адміністрації відбувся пленум Обласної ради Організації ветеранів України. Участь у заході взяли голова обласної адміністрації Олександр Ледида, заступник голови облради Андрій Сербайло, керівник обласної ветеранської організації Іван Бігунець, представники районних осередків організації та управлінь облдержадмінстрації.

Наприкінці зими, 28 лютого, Обласна рада Організації ветеранів України відзначила свій 25-річний ювілей. Тому саме з вітання ветеранам війни, праці, Збройних Сил, правоохоронних органів, людей похилого віку розпочав свою доповідь очільник організації Іван Бігунець:

– Нині до складу ветеранських організацій області входять люди, що своїми знаннями, працею заслужили повагу закарпатців. Це і колишні керівники краю, міст, районів, підприємств та організацій, вчителі, лікарі, працівники культури. Всього – 223 тисячі осіб.

Чи не найактуальніший аспект у роботі ветеранських організацій – соціальний. Тому налагоджена тісна співпраця з соціальними терцентрами, товариством Червоного Хреста, управліннями праці та соцзахисту населення і охорони здоров’я обласної адміністрації, благодійними фондами. Лише минулоріч з різних джерел було надано грошову допомогу, продукти харчування, одяг та взуття 10 257 особам на суму 1 мільйон 531 тисяча гривень.

Не оминають увагою ветерани і представників молодого покоління, в яких намагаються виховувати патріотичні почуття. Так, багато дітей та молоді залучаються до упорядкування монументів, могил загиблих воїнів напередодні Дня Перемоги.

Цього дня ветеранів з 25-ю річницею створення крайової організації привітав керівник краю Олександр Ледида:

– Незважаючи на непросте економічне становище у державі, захист ветеранів та літніх людей – пріоритет у роботі влади. А залучаючи бізнесменів, меценатів, громадськість, спільними зусиллями нам вдається вирішувати нагальні проблеми ветеранів. Ми маємо вже план роботи на цей рік. Тому, впевнений, що турботи та уваги до людей похилого віку цьогоріч буде більше, ніж торік.

Також очільник краю вручив ветеранам відзнаки обласної адміністрації.

Прес-центр ОДА