В селі Ільниця на Іршавщині працює громадський загін по допомозі міліції

Мабуть, зайвим буде говорити про корисність тісної взаємодії міліції з населенням у справі профілактики правопорушень. Колись таку позитивну роль відігравали добровільні народні дружини, відомі нинішньому молодому поколінню хіба що за кінострічками радянських часів.

У той час держава їх підтримувала і заохочувала – за участь у роботі народних дружин була передбачена грошова винагорода, додавались дні чергової відпустки тощо.

Першим кроком у відновленні добровільних дружин став прийнятий у червні 2000 року Закон України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону». Нині при кожній сільській раді в Іршавському районі створені громадські формування. Їхня робота напряму залежить від порозуміння і співпраці з керівництвом села, місцевим активом і дільничними інспекторами міліції.

У селі Ільниця, наприклад, такий загін майже два роки очолює місцевий приватний підприємець, член виконавчого комітету сільської ради Юрій Попович.

Це формування встигло зарекомендувати себе з кращого боку. За словами сільського голови Віктора Симканинця, його учасники неодноразово надавали допомогу дільничним інспекторам під час міліцейських відпрацювань, рейдів, відвідування неблагополучних сімей, проведення святкових заходів та футбольних матчів.

На недавньому засіданні цього загону йшлося про необхідність забезпечувати силами учасників громадського формування і порядку у нічний час доби, адже саме в цей період найчастіше трапляються хуліганські випадки; обговорювалося також питання виготовлення для «загонівців» форменого одягу. Діяльність громадського формування є корисною для села, адже таким чином робиться одна потрібна і важлива справа – наведення порядку, повідомила zakarpatpost.net  Віта ГОРЗОВ з Іршавського РВ УМВС області.