«Тютюнова подушка» в іномарці спрацювала на кордоні завчасно

Працівники митного поста «Ужгород» склали протокол про порушення митних правил за статтями 339 та 352 ч.1 Митного Кодексу України відносно громадянина Словаччини, який намагався вивезти за кордон у спрощеному режимі приховані 877 пачок сигарет.

Для безперешкодного та швидкого перетину українсько-словацького кордону, 32-річний іноземець обрав третю годину ночі, мабуть сподіваючись на стомленість та неуважність митників, «припаркувавши» свій легковик “Ford Galaxy” в «зеленому коридорі». Проте, пильні та досвідчені інспектори і в нічні години залишаються максимально прискіпливими та уважними. 

Так, провівши поглиблений огляд  іномарки, митники виявили не задекларовані 877 пачок цигарок іноземного виробництва, заздалегідь приховані по всій іномарці. По-декілька пачок тютюнових виробів кмітливий словак сховав у передніх та задніх дверцятах,  дві сотні пачок – під декоративною обшивкою даху автомобіля, 430 пачок знаходились в пустотілих нішах, передбачених заводом виробником, на підлозі під передніми сидіннями.

А демонтувавши за допомогою технічних засобів правий поворотник, митники віднайшли ще 45 пачок, що знаходились в пустотілих просторах переднього крила.  Після демонтажу дошки приладів та пластмасової кришки, що закриває  подушки безпеки, знайшлися ще 37 пачок, прихованих у пустотілому просторі панелі приладів.

Виявлені 87 блоків сигарет, вартістю майже 5 тисяч гривень, та легковик за ціною 72 тисячі гривень, що використовувався для переміщення прихованого від митного контролю товару, вилучено до рішення суду, повідомила zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

zakarpatpost.net