Чопські митники вилучили контрабандні гучномовці, вартістю 662 тис. грн

На митному посту «Чоп-залізничний» працівники Чопської митниці вилучили не задекларовані понад 55 тисяч гучномовців вартістю 662 тисячі гривень. 

Під час митного контролю вантажного потягу інспектори звернули увагу, що вказаний в одному із 4 контейнерів товар, за супровідними документами значився як «перетворювачі струму статичні», насправді виявився – «гучномовці, змонтовані або не змонтовані в корпусах». При ввезені на територію України цей вантаж повинен переміщуватися під гарантію доставки до митниці призначення та за наявності фінансової гарантії, яка, до речі, була відсутня.

Контейнер відправлявся з Китаю на адресу однієї із словацьких фірм. У ході перевірки з’ясувалося, що агент з передачі вантажів не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщуваний через митний кордон України товар, зокрема, щодо його найменування, коду та вартості.

За порушення митних правил стосовно представника митного брокера складено протокол за ст.340 Митного кодексу України. Незадекларовані гучномовці у кількості 55 296 шт, загальною вартістю 662 473 грн вилучено до рішення суду.

zik.ua