15-18 березня відзначатимуть 73-ю річницю утворення Карпатської України. Програма

З нагоди відзначення 73-ї річниці утворення Карпатської України Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять» спільно з ВО «Свобода» проведе низку заходів 15 – 18 березня 2012 року.
Програма

15 березня – УЖГОРОД

18.00 – Урочиста Академія «Роль ОУН в проголошенні Карпатської України»: виступи науковців про умови творення Карпатської України та діяльності Карпатської Січі; літературно-музичне дійство, присвячене синам Карпатської України (Закарпатський обласний театру ляльок). Презентація архіву Карпатської України, знайденого в Іршаві. Смолоскипна хода.

16 березня – ХУСТ

18.00 – Урочиста Академія «Роль ОУН в проголошенні Карпатської України». Презентація архіву Карпатської України, знайденого в Іршаві. Покладання вінків до меморіальної дошки Роману Шухевичу та Олегу Кандибі-Ольжичу. Смолоскипна хода на Замкову гору до могили січовиків.

17 березня

10.00 – Закладення каменю на місці будівництва пам’ятника Михайлу Колодзінському, Зенону Коссаку та близько 15-ти січовикам, які були розстріляні та скинуті в соляні шахти угорськими окупантами в 1939 році (смт.Солотвино, Тячівський район).

12.30 – Освячення хреста на місці катувань та розстрілу українських патріотів угорськими окупантами в 1939 році на кордоні з Румунією (м.Тячів).

13.00 – 18.00 – автопробіг Тячів–Хуст–Виноградово–Берегово–Мукачево з відвідуванням визначних місць (бойових дій, поховань) періоду Карпатської України.

14.00 – конференція за участю лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока в м.Іршава.

15.00 – конференція, приурочена наближенню річниці Ковнерівським процесам (у 1942 році в м. Мукачево угорською окупаційною владою були проведені три політичні процеси над членами підпільної організації ОУН, метою якої було звільнення Закарпаття від угорської окупації та возз’єднання з Україною).

18.00 – Марш вулицями м.Мукачево та відкриття меморіальної дошки ОУНівцям на колишній будівлі так званого «Палацу Ковнера».

18 березня

10.00 – Автопробіг (Мукачево–Верецький перевал–Міжгір’я–меморіальний парк «Красне Поле»).

11.30 – Мітинг та панахида на Верецькому перевалі.

14.00 – Покладання вінків до пам’ятника Августину Волошину – президентові Карпатської України (с.Келечин, Міжгірський район).

14.30 – Встановлення меморіальної дошки поблизу місця розстрілу Федора Тацинця – командира партизанського загону в 1939 році (с.Сойми, Міжгірський район).

Урочиста хода вулицями смт.Міжгір’я, покладання вінків до пам’ятника Василю Ґренджі-Донському.

Покладання квітів до пам’ятного хреста на місці розстрілу команданта Волівської Січі Степана Фігури та інших українських патріотів (смт.Міжгір’я).

zik.ua