В Ужгороді тривають відключення води юридичним особам – злісним неплатникам

Попередження про обмеження водопостачання отримала й Коритнянська сільрада.

Відключення води злісним боржникам триває. Йдеться наразі винятково про юридичні особи. Так, у четвер водопостачання відімкнули гуртожитку на вул. Бородіна, 14 та в будівлях обласного військкомату і піхотного полку на вул. Другетів (як уже повідомлялося раніше, державний бюджет за об’єкти військових боргує Водоканалу Ужгорода понад 200 тисяч гривень).

Водночас водопостачання відновили у трьох відімкнених днями кооперативних будинках (в Університетському провулку та на вулиці Капушанській): правління терміново знайшли можливість розрахуватися за послуги. Це доречно зробити й у інших житлових кооперативах, серед яких чимало боржників: кілька вже отримали останні попередження. Також Водоканал спрямував попередження залізничникам – боргують за обслуговування відомчого житла. Попередження про обмеження водопостачання дістала й Коритнянська сільрада – нагадуємо, що загальний борг сіл цього куща, які живляться водою від міської інфраструктури, перевищив 4 мільйони гривень.

Наступного тижня служби візьмуться за приватний сектор. У Водоканалі наголошують: вимкнень водопостачання та каналізації уникнути уже просто – слід розрахуватися з боргами чи принаймні прийти в установу для з’ясування справ та, можливо, укладання договору про реструктуризацію боргу.

Прес-служба Ужгородської міської ради повідомила Інтернет-виданню zakarpatpost.net  що такі рішучі дії щодо вимкнення неплатників викликані, зокрема, тим, що “Закарпаттяобленерго”, вимагаючи від Водоканалу 100-відсоткового розрахунку за електроенергію, попереджує про відімкнення об’єктів комунального підприємства від електрики.

Водночас для Водоканалу, якому споживачі завинили близько 18 мільйонів гривень, єдиним способом знайти можливість розрахунку з енергетиками є отримання коштів за свої послуги вповні, й стягнення боргів.

Чи вдаватиметься Водоканал до оприлюднення прізвищ злісних боржників (а серед тих, хто завинив десятки тисяч гривень є імена доволі відомих і заможних осіб краю) – наразі невідомо.

zakarpatpost.net