Петьовка попросив Азарова допомогти завершити ліквідацію надзвичайної ситуації у Солотвині

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до прем’єра допомогти завершити ліквідацію надзвичайної ситуації у Солотвині
З нагальним проханням до Кабміну звернувся у своєму депутатському запиті наш земляк Василь Петьовка. Йдеться про те, аби при внесенні змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2012 рік» виділити Закарпатській ОДА додатково 15,6 млн. гривень на завершення будівництва житлового комплексу для відселення мешканців Солотвина із зони деформації земної поверхні. 

У запиті йдеться, що селище міського типу Солотвино Тячівського району знаходиться на соляних шахтах глибиною до 300 метрів. У 2010 році відбулось неконтрольоване затоплення шахт водою, через що на поверхні утворились карстові провали. У карстонебезпечну зону  потрапили об’єкти інфраструктури селища Солотвино, а саме: помешкання 1200 жителів, дві загальноосвітні школи, міська лікарня та поліклініка, Солотвинський водоканал, частина мережі централізованого водопостачання та  водовідведення, лінія електромереж, підстанція під напругою 100 кВт, частина підвідного газопроводу високого тиску до селища Солотвино, відділення поштового зв’язку, ділянка автомобільної дороги державного значення Мукачево-Рогатин та ділянки автомобільних доріг комунальної власності.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2011 року № 357-р «Про виділення коштів для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території смт. Солотвино Тячівського району Закарпатської області» обласній державній адміністрації виділено у 2011 році 98,05 млн.грн. для виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території селища.

Згідно зазначеного розпорядження, на території  Тереблянської сільської ради Тячівського району для відселення мешканців Солотвина із прогнозованої зони деформації земної поверхні, будується житловий комплекс, об’єкти соціальної сфери та інженерно-транспортної інфраструктури.

Однак стислі терміни будівництва та неможливість виконання певних технологічних будівельних процесів у зимовий період унеможливили завершити будівництво у повному обсязі впродовж 2011 року. Тому вкрай потрібні кошти, щоб завершити спорудження житлового масиву. У нових домівках люди зможуть не боятися за своє життя.

zakarpattya.net.ua