У червні в Закарпатті розпочнуться виплати вкладниками Ощадбанку

В облдержадміністрації відбувся брифінг начальника головного управління Пенсійного фонду області Анастасії Пентек та начальника обласного управління праці та соціального захисту населення Віктора Мацоли.
Президент України Віктор Янукович виступив з чіткими соціальними ініціативами, які будуть втілюватися у життя цьогоріч. Підґрунтям для їх реалізації стало зростання національної економіки протягом останніх двох років. Вже цього року Закарпаття має отримати близько 150 мільйонів гривень на соціальні виплати 250-ти тисячам краян.

Одними з перших покращення відчують пенсіонери. Адже з 1 травня почнеться перерахунок пенсій для тим, кому вона була призначена до 2008 року. Осучаснення трудовий пенсій торкнеться 8,8 мільйонів українських пенсіонерів, в тому числі 210-ти тисяч закарпатців. Про це розповіла начальника головного управління Пенсійного фонду області Анастасії Пентек.

Вже влітку на часткове повернення грошей можуть розраховувати вкладники Ощадбанку CРCР:
– У червні розпочнуться виплати вкладниками Ощадбанку, які не отримували грошей у 2008 році. Нині розробляється відповідний механізм повернення коштів, щоб уникнути ажіотажу, та, відповідно, – черг, – розповів начальник головного управління праці та соцзахисту населення Віктора Мацола.

Також учасники брифінгу обговорили питання зменшення кредитних відсотків на будівництво чи придбання житла, впровадження адресної допомоги, зростання виплат при народженні дитини. До прикладу, вже наприкінці року допомогу на першу дитину майбутні батьки отримуватимуть на 7 тисяч гривень більше, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА,

Сьогодні ж місцеві органи влади отримали рішення Кабміну, щодо обрахунків, визначення контингенту і порядку соціальних виплат.

– Працювати над втіленням соціальних ініціатив ми вже розпочали. Зараз наше основне завдання – визначити контингент отримувачів. Конкретна ж робота розпочнеться, вже найближчим часом: коли буде чітко визначено механізми цих виплат та доплат, – констатував Віктор Мацола.

zakarpatpost.net