Жінки «Фронту Змін» провели в Хусті благодійний аукціон

В готельно-ресторанному комплексі «VIP» міста Хуст за ініціативи жіночого крила Закарпатської обласної організації партії «Фронт Змін» відбулась арт-вечірка «А вже весна красна».

В рамках заходу проходила виставка вишитих картин сестер Оксани Білецької та Олесі Горошко. Деякі свої роботи майстрині виставили на аукціон. Гроші, які вдалося зібрати, передані на лікування хворого хлопця Антона Сорокина.

Вишиванням картин сестри займаються не так давно – 3 роки. Проте навіть без професійної освіти зуміли на високому рівні опанувати це мистецтво та віднайти власну оригінальну манеру виконання. Присутня на виставці мистецтвознавець Оксана Гаврош відзначила авторський підхід у роботах майстринь.

Жінки використовують різноманітну техніку вишивки та матеріали. Задля втілення задуму в хід ідуть шерсть, тканини, напівкоштовне каміння. Композиції ж випромінюють добро і позитив: на картинах живуть янголята, діти, гумористичні казкові та фольклорні персонажі.

– Незвично бачити для традиційно пейзажного художнього Закарпаття такі образи, – сказала Оксана Гаврош, вітаючи на виставці майстринь. – Дуже складно без професійного знання анатомії і перспективи створювати фігуральні композиції. Проте дівчата майстерно впоралися з цим завданням, і їм можна побажати тільки наступних творчих успіхів.

Роботи Оксани Білецької і Олесі Горошко оцінили і гості виставки. На свято завітали депутати від «Фронту Змін» різних рівнів рад краю, інші політики, дипломати та бізнесмени. Під час благодійного аукціону кілька робіт були продані на загальну суму 8 тисяч грн. Ці кошти жінки віддали присутній на виставці сестрі хворого хлопця, лікування якого потребує значних коштів.

– Ідея виставки й аукціону виникла саме завдяки Антону Сорокину, – розповіла член жіночого крила Закарпатської обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Марина Лунченко.

– Не так давно хлопець отримав важку травму, випавши з вікна. З того часу лежить прикутий до ліжка. На лікування потрібні гроші. Одного разу, побачивши чудові вишиті картини подруги Оксани, я подумала про виставку-аукціон. Вона загорілася і запропонувала долучитися сестрі. Вже за кілька днів ми активно працювали над ідеєю.

Арт-вечірка «А вже весна красна» була присвячена жінкам та всьому доброму, що приходить на Землю разом із променями першого весняного сонця. У програмі свята звучали вірші юного поета Василя Малишки, твори письменника Василя Білича, композиції у виконанні місцевих музикантів, проводилась лотерея з розіграшем призів та подарунків.

zakarpatpost.net