На Закарпатті знову активізувалися телефонні шахраї, котрі представляються працівниками міліції

Вони під виглядом звільнення від кримінальної відповідальності їхніх родичів вимагають гроші від довірливих матерів.

Так, у Виноградівський райвідділ міліції днями звернулася із заявою місцева жителька й розповіла таку історію. Післяобідньої пори на її мобільний телефон зателефонував незнайомий чоловік, який назвався працівником міліції. Незнайомець повідомив ошелешеній матері, що її син скоїв злочин і потрапив до відділка. А якщо вона хоче його звідтіля звільнити, то повинна заплатити хабар у розмірі тисячу гривень…

На щастя, жінка не повелася на це й повідомила в міліцію. Насправді 23-річний син заявниці ніким не затримувався, а був вдома. Про те, що його «пов’язали», хлопчина дізнався від слідчо-оперативної групи, котра приїхала після звернення матері… До речі, жінка розповіла, що не повірити зловмисникам їй допомогли публікації в обласній газеті «Відомості міліції», в яких йшлося про подібні злочини.

За даним фактом проводиться перевірка, а справжні правоохоронці наголошують: якщо до вас теж надходитимуть подібні повідомлення, відразу звертайтеся в міліцію й не давайте ніяких грошей. Зазвичай в таких випадках діють зловмисники з інших регіонів, які можуть мати місцевих спільників, або користуються послугами таксистів для передачі грошей. Такі дії вважаються шахрайством (ст.190 Кримінального кодексу України).

zakarpatpost.net