Закарпаття отримає 150 мільйонів гривень

Вже до кінця цього року Закарпаття має отримати 150 мільйонів гривень на соціальні виплати 250 тисячам краян. Про це розповіли начальник Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек та начальник головного управління праці і соціального захисту населення Віктор Мацола.

За словами очільників управлінь, в Україні почали втілювати в життя соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича. Підґрунтям для цього стало зростання національної економіки протягом двох останніх років. Із 1 травня органи Пенсійного фонду почнуть перераховувати пенсії тим, кому вони були призначені до 2008 року. Тож на позитивні зрушення можуть очікувати, зокрема, 210 тисяч закарпатців.

Влітку влада обіцяє почати частково повертати гроші вкладникам Ощадбанку СРСР. На перші виплати слід очікувати вже у червні. Їх отримають передусім ті, хто не одержав гроші у 2008 році. Аби уникнути черг під стінами банківських установ та ажіотажу, які спостерігалися чотири роки тому, влада нині розробляє відповідний механізм повернення коштів.

Крім теми виплат, очільники обласних управлінь торкнулися й питання зменшення кредитних відсотків на будівництво та придбання житла, впровадження адресної допомоги, зростання виплат при народженні дитини. Зокрема, закарпатців утішили тим, що ті мами, які народжуватимуть першу дитину наприкінці 2012-го, отримають грошову допомогу на 7 тисяч гривень більше.

Сніжана РУСИН, “Новини Закарпаття”