У МЗС радять не отримувати “шенген” у сумнівних посередників

У Міністерстві закордонних справ рекомендують українцям при отриманні шенгенських віз правильно вибирати країну, у якій вони будуть їх отримувати.

Про це заявив радник відділу візової політики департаменту консульської служби МЗС України Віталій Мошковський на прес-конференції у Києві, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Щоб уникнути проблем при в’їзді зі своєю шенгенською візою в “зону Шенгену”, при оформленні цієї візи потрібно правильно визначати країну її отримання”, – сказав він.

За словами представника МЗС, є три основні правила.

“Віза має бути оформлена в країні, куди ви в’їжджаєте й у посольстві тієї країни, від якої у вас є запрошення на цю візу. Друге правило – якщо ви їдете у декілька країн, потрібно визначити, у який із країн ви будете найбільше проводити часу, яка з цих країн є основною, і саме в посольство цієї країни звертатися по візу”, – сказав Мошковський.

“Третє правило – якщо тур буде через кілька країн, але не можна виділити основну країну, потрібно отримувати візу тієї країни, у яку ви в’їдете першою”, – зазначив він.

Також представник МЗС радить при оформленні візи не користуватися допомогою сумнівних посередників, а при перетині кордону завжди мати документи, які підтверджують мету поїздки.

“Віза ще не гарантує в’їзд до країни”, – заявив Мошковський.

pravda.com.ua