Напередодні 20-ї річниці Управління Служби безпеки України в Закарпатській області підбило підсумки своєї діяльності

20 березня в Управлінні Служби безпеки області відбулася прес-конференція. Цьогорічна особливість традиційної зустрічі керівництва відомства із журналістами – 20 ювілей Служби безпеки. Про основні результати діяльності за останні п’ять років представників засобів масової інформації поінформував очільник Управління генерал-майор Василь Сітар.

Керівник УСБУ в Закарпатській області повідомив присутнім, що пріоритетними напрямками роботи залишається боротьба з контрабандою, міжнародним наркобізнесом та нелегальною міграцією. За 5 останніх років співробітники Управління перекрили 14 міжнародних каналів незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Так, тільки протягом минулого року припинено функціонування 3 каналів нелегальної міграції. Виявлено та знешкоджено злочинне угруповання, яке налагодило міжнародний канал незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Торік співробітники розшукали організатора резонансного незаконного переправлення уродженки Чечні та її дітей, який 4 роки переховувався від слідства.

За останніх 5 років співробітники УСБУ ліквідували 9 міжнародних наркоканалів. За контрабандну діяльність, в тому числі незаконне переміщення наркотиків, слідчі Управління СБ України в Закарпатській області порушили 87 кримінальних справ, суд виніс обвинувальні вироки стосовно 89 осіб.

 

 

 

 

 

Значна увага приділялась питанням протидії та боротьбі з корупцією та хабарництвом. Тільки за останні 5 років співробітники регіональної спецслужби викрили низку фактів вимагання та отримання хабарів чиновниками різних рівнів. За матеріалами Управління органи прокуратури порушили 23 кримінальні справи. Суд виніс 10 обвинувальних вироків.

Василь Сітар наголосив, що боротьба з корупцією – обов’язок не тільки правоохоронців, але й суспільства загалом. Він закликав громадян не боятися заявляти про випадки вимагання хабарів та запевнив, що закарпатське Управління Служби безпеки України реагує на кожне таке звернення.

Запобігати злочинам проти основ національної безпеки, у тому числі протидіяти та боротися з тероризмом, – основна компетенція Служби безпеки України. Із наближенням «Євро-2012» це питання набуває актуальності. Аби запобігти можливим загрозам, Управління спільно з іншими правоохоронними органами систематично проводить антитерористичні навчання на різних об’єктах області. Умови таких тренувань максимально наближені до реальних. Під час навчань відпрацьовуються схеми знешкодження терористів та звільнення заручників, вживаються заходи з забезпечення безпеки населення.

Наприкінці зустрічі журналістам презентували ювілейне видання про Управління Служби безпеки України в Закарпатській області, повідомили zakarpatpost.net у прес-групі УСБУ в Закарпатській області. 

Додаткова інформація: протягом 2007–2012 років за матеріалами Управління Служби безпеки України до державного бюджету повернуто майже 46 млн. грн. На підставі напрацювань Управління іншими правоохоронними органами порушено 38 кримінальних справ (з них 12 слідчим відділом УСБУ за ст.191 КК України) за фактами розкрадання службовцями бюджетних коштів на суму близько 6,6 млн. грн. та незаконного привласнення державного майна посадовими особами на загальну суму понад 7,4 млн.грн.

За 5 останніх років з незаконного обігу вилучено 31 одиницю нарізної та гладкоцівкової зброї, понад 7 тисяч набоїв та більше 2 кг вибухових речовин. Співробітники УСБУ виявили 2 осіб, які перебували в міжнародному розшуку за терористичну діяльність, зловмисників екстрадовано.

zakarpatpost.net