У селах Колочава та Горінчево люди все ще чекають на газ

Обласна адміністрація надіслала в НАК «Нафтогаз України» відкоригований перелік об’єктів газопостачання, спорудження яких передбачається здійснювати у 2012 році. Тож, запевнив очільник області Олександр Ледида, обласна влада докладе максимум зусиль, аби газ у домівках жителів вищезгаданих сіл з’явився вже до кінця року.
Про це йшлося на зустрічі очільника Закарпаття Олександра Ледиди з директором «Прикарпаттрансгазу» Василем Рудко. У розмові також взяли участь перший заступник керівника області Іван Бушко, начальники профільних управлінь.

Будівництво газопроводу до с. Колочава, що на Міжгірщині, розпочалося у 2004 році. За 3 роки будівельники освоїли більше 4 млн. грн.: споруджено більше чотирьох кілометрів лінійної частини газопроводу. З 2008 р. роботи призупинено у зв’язку з відсутністю фінансування.

У с. Горінчево Хустського району роботи з будівництва газопроводу низького тиску довжиною 363 м повністю виконані. Здійснено врізку мережі в магістральний газопровід «Союз». На об’єкті змонтовано технологічне обладнання та устаткування.

За власні кошти населення споруджено газові мережі і в сусідніх селах – Монастирець та Березово. Але, щоб у домівках майже 3000 місцевих родин з’явилось блакитне паливо, треба завершити роботи з електропостачання ГРС, провести гідравлічне випробування та пусконалагоджувальні роботи, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net