Чопська митниця спростовує інформацію про черги та затримки митного оформлення

Митниця працює у звичайному режимі. Інформація щодо черг та затримок митного оформлення не відповідає дійсності
Інформація, поширювана у ЗМІ, щодо начебто простоїв з четверга минулого тижня, зокрема на Південній та Чопській митницях, не відповідає дійсності.


Кожного дня Держмитслужба перераховує до державного бюджету близько 500 мільйонів гривень. Такі надходження були б неможливі при будь-яких масштабних затримках. Всі сумлінні платники податків, що подають свої документи до митного оформлення, оформлюються оперативно і без будь-яких перешкод.

Пункти пропуску Південної митниці працюють у звичайному режимі. Станом на 13.00 21 березня пропущено близько 270 автотранспортних засобів з товаром у напрямку ввезення на митну територію України, що планується для митного оформлення у режимі імпорту. 20 березня у Одеському та Ілічівському портах оформлено в режимі імпорту – 170 контейнерів, внутрішнього транзиту – 295, прохідного транзиту – 57. Цей показник є середньостатистичним для зони діяльності Південної митниці.

Митна вартість товарів, які переміщуються через митний кордон України, перевіряється шляхом вивчення документів і відомостей, поданих митному органу для її підтвердження. При цьому порівнюється рівень заявленої митної вартості з рівнем митної вартості вже оформлених ідентичних або аналогічних товарів. Жодного випадку необґрунтованого коригування митної вартості у разі подання повного пакету документів та відомостей, які підлягають обчисленню та перевірці, не зафіксовано.

Чопською митницею постійно здійснюється контроль за визначенням митної вартості товарів, зокрема імпортних товарів на внутрішньому ринку, а також на ринку країн-виробників. З метою уникнення випадків заниження митної вартості товарів, що призводить до втрат надходжень до держбюджету, митницею можуть вимагатися додаткові документи, які підтверджують митну вартість товарів при оформленні. На сьогодні відсутні будь-які необґрунтовані затримки у митному оформленні товарів, пов’язані з питаннями визначення митної вартості. Черг у підрозділах митного оформлення Чопської митниці, які працюють із суб’єктами ЗЕД, немає.

У Львівській митниці також нема затримок у митному оформленні вантажів та транспортних засобів, повідомляє прес-служба Держмитслужби України.

zakarpatpost.net