Закарпатці разом із поляками та вівцями мандруватимуть Карпатами

20 березня голова райдержадміністрації зустрівся з представниками фундації «Відгінне вівчарство» із Польщі. Метою зустрічі було налагодження партнерських стосунків.

Представники фонду запропонували Рахівському району взяти участь у проекті «Карпатський редик 2013», в рамках якого заплановано мандрівку з 300 овець Карпатами з травня до серпня 2013 року.

Захід організовано в честь волоських міграцій, які призвели до заселення Карпат і створення спільної гуцульської вівчарської культури, яка єднає спільноту, що проживає у Карпатах.

Запланований маршрут простягається по всім карпатським країнам: Трансільванія – Румунія, Україна, Польща (в проекті також перехід через Чехію і Словаччину). Основними цілями заходу є: популяризація культури та вівчарських традицій в Карпатах, інтеграція вівчарського суспільства в Карпатах, популяризація регіональних продуктів: овечий сир, бринза, бунц, редиколка, баранина, звернення уваги на екологічні та культурні цінності Карпат.

При реалізації проекту передбачається широка співпраця з місцевими органами влади, місцевими установами, НУО, ЗМІ та спонсорами.

Голова райдержадміністрації Дмитро Андріюк підтримав таку ініціативу і пообіцяв надати всю можливу допомогу зі сторони влади, для можливості реалізації даного проекту. Такий захід із залученням Рахівського району пропонується провести вперше. Про це  повідомили в прес-службі Рахівської РДА.