Боржавську вузькоколійку знову розбирають на металобрухт

Сьогодні відбулася чергова спроба демонтувати колію Боржавської вузькоколійки. На території села Довге неподалік школи за рішенням обласного Фонду держмайна були розібрані 18 рейок унікальної вузькоколійної колії, збудованої ще за часів Австро-Угорщини.
Про це поінформував голова Іршавської районної ради Станіслав Сухан.

– Щойно мене про це повідомили, я зібрав групу депутатів і ми виїхали на місце. На той час бригадою працівників приватного підприємця були демонтовані 18 рейок. Ми їх відібрали, зараз рейки зберігаються у складському приміщенні, – розповів Станіслав Сухан.

Примітно, що саме сьогодні Іршавщину відвідував голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. Однією з тем було збереження вузькоколійки, у чому зацікавлені і можливі приватні інвестори.

– Натомість нещодавно була прийнята судова постанова, що виправдовує дії Закарпатського фонду держмайна і узаконює «дерибан» цієї унікальної історичної спадини. Завтра ми підготуємо офіційне звернення і від районної ради, і від адміністрації, – розповів голова Іршавської райради Станіслав Сухан. – Однозначно не віддаватимемо на «розбазарення» вузькоколійку. Адже є закони юридичні, але є і закони моралі. Це спадщина наших предків і її потрібно шанувати. Тим більше пріоритетною є туристична галузь, а Боржавська вузькоколійка з неповторними краєвидами нашого краю – унікальна туристична атракція.

zakarpattya.net.ua