Закарпаття: Прокуратура покарала керівників вертолітного заводу за невиплату зарплати понад 100 працівникам

Прокуратура області порушила кримінальну справу стосовно службових осіб згаданого державного підприємства за фактом безпідставної невиплати зарплати працівникам підприємства, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 175 КК України.

Як повідомив начальник відділу захисту прав і конституційних свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Микола Мокрянин прокуратура встановила, що службові особи державного підприємства «Закарпатське вертолітне виробниче об’єднання» протягом серпня 2011 – січня 2012 років, маючи необхідні для виплати обігові кошти на рахунках в установах банку всупереч вимог Закону України «Про оплату праці» безпідставно не виплатили 97 працівникам підприємства заробітну плату в розмірі 429 тисяч гривень, у тому числі 20-ти звільненим працівникам у сумі близько 29 тисяч.

Кошти отримані від господарської діяльності керівники підприємства використали на інші цілі. Прокуратура області проводить по даній справі досудове слідство, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

nedilya.at.ua