Внутрішні війська України можуть перейменувати у жандармерію

Сьогодні 20-річчя відзначають Внутрішні війська України. Головнокомандувач силової структури Сергій Яровий не відкидає, що підрозділ можуть перейменувати в жандармерію.

“Зараз якраз підбираємо варіанти. Наприклад, “сили правопорядку”, “внутрішні сили” і навіть “жандармерія”. Зараз у рамках програми з обміну досвідом ми тісно співпрацюємо з французькими жандармами”, – заявив Комсомольской правде в Украине Яровий.

“Вони часто запитують, чи не хочемо теж жандармами стати. У перекладі це слово означає “люди зброї” або “озброєна свита”. Це не остаточний варіант. Можливо, оголосимо конкурс на найкращу назву”, – зазначив він.

Яровий також заявив, що в обов’язки підрозділу, в першу чергу, входить охорона порядку. “Хоча нашим бійцям доводиться вступати в поєдинки зі злочинцями. Крім того, нам довірено супровід особливо важливих вантажів, охорону дипломатичних місій, конвой заарештованих”, – заявив він в інтерв’ю виданню.

Глава підрозділу також зазначив, що співробітники внутрішніх військ беруть участь у миротворчих місіях. “Років десять тому було багато охочих стати миротворцями, зараз менше. Платять українським миротворцям менше за інших – $ 600-800 на місяць. Ми задіяні в Конго, Кот-д’Івуарі, Ліберії, Судані, Східному Тиморі. Умови роботи важкі, повернувшись, можна все зароблене витратити на ліки. Ми більше зацікавлені в навчанні наших офіцерів за кордоном в розвинених країнах, зараз вони проходять підготовку у Франції, Італії, Англії, Іспанії. Хочемо навчитися охороняти порядок, як в Європі”, – заявив він.

Кореспондент видання зазначив, що за кордоном поліцейські більш жорстко поводяться з учасниками мітингу, ніж в Україні. “Це перебільшення. Приміром, в Англії поліцейські вулицями ходять без зброї, а спецзасоби і силові методи застосовують у виняткових випадках. Так, коли зривають погони – це неприємно, але це не означає, що потрібно тут же відповісти, вдарити. Міліція повинна зберігати спокій і витримку, не дати розвинутися конфлікту”, – відповів Яровий.

http://ua.korrespondent.net/