В Ужгород завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні разом з дружиною Йоко

Посол Японії готовий представити Ужгород потенційним інвесторам.

Перед презентацією міста гостям, Віктор Погорєлов ще раз висловив співчуття японському народу, який пережив катастрофу. Дипломат, своєю чергою, зазначив, що вдячний українцям загалом і ужгородцям зокрема за підтримку. Особливо зворушили малюнки ужгородських дітей, що їх торік передали його колезі: “Вони прикрашають Посольство і зігрівають наші серця, як і те, що ви висаджуєте в своєму місті сакури – ми сприймаємо це як знак солідарності з японським народом”, – зазначив Тоічі Саката.

Відтак мер розповів послу Японії про Ужгород – багатонаціональне місто з власним характером, яке розвивається як адміністративний, освітній, культурний і туристичний центр. Водночас, акцентував Віктор Погорєлов, Ужгород буде щасливий й отримати перспективи для розбудови високотехнологічного виробництва. Тоічі Саката сказав, що готовий допомогти в організації представлення обласного центру японським потенційним інвесторам.

 

 

 

 

 

 

На зустрічі ішлося і про співпрацю міст у галузі місцевого самоврядування. Так, гостеві розповіли, що Ужгород має 18 міст-побратимів у різних куточках світу, а також іще із шістьма містами підписані угоди про партнерство. Японський дипломат зазначив, що працюватиме над пошуком нового побратима для Ужгорода (наразі два японські міста є побратимами українських: Кіото – Києва і Йокогама – Одеси).

На завершення зустрічі мер поінформував Тоічі Сакату, що Ужгород має понад тисячу дерев японської вишні, й цієї весни будуть висаджені й нові, і запросив приїхати в наше місто під час цвітіння. Посол Японії сказав, що буде щасливий це побачити, і також має намір відвідати Ужгородський національний університет, бо ставить собі за мету сприяння організації навчання української молоді в Японії, – інформує “Ужгород”.

zakarpatpost.net