9 паркоматів обійдуться Ужгороду по 24 тисячі за штуку

Незабаром 10 центральних вулиць обласного центру Закарпаття будуть обладнані відеоспостереженням, а на паркувальних майданчиках з’являться паркомати.

Виконання цього доручено комунальному підприємству “Ужгородпарквідео”.

Як розповів газеті “Ужгород” директор цього КП Юрій Мандич, паркомати замовляли через підприємство “Амберман”, яке є єдиним дистриб’ютором цієї продукції в Україні. Один паркомат коштує 24 тисячі 200 гривень. Усього замовили 9 штук. Вони будуть розміщені на пл. Фединця, пл. Ш. Петефі, пл. Корятовича.

З установленням паркоматів кількість працівників на підприємстві однозначно зменшиться, каже директор.Також він не виключає підвищення ціни за паркування і прагне застосовування жорстких санкцій щодо тих, хто відмовляється від плати за паркування. Цьому. каже Юрій майдич, сприятимуть камери, які спостерігатимуть за машинами, а також за порушниками. Всього придбали 22 камери, а це означає, що всі паркомати будуть спостерігатись. Тобто, крім вищезгаданих місць, камери будуть ще на вул. Берчені, пл. Богдана Хмельницького, пл. Кирила і Мефодія, пл. Театральній, пл. Поштовій. Камери придбали за оптимальну ціну від ТОВ “Закарпатполітех”. “Картинка” з камери відеоспостереження, розташованої на пл. Петефі, транслюється в міську раду через Інтернет. “Укртелеком” транслює знімки однієї камери за 660 грн. на місяць. В “Ужгородпарквідео” кажуть, що знайшли дешевший варіант, через ТОВ “Транском”, яке транслюватиме знімки камери за 100 грн. щомісяця.

Зазначені новації мають бути впроваджені з 1-го квітня.

zakarpattya.net.ua