Закарпаття: 7 ящиків сигарет не потраплять на чеський металургійний комбінат

У міжнародному залізничному пункті пропуску «Чоп» на українсько-словацькому кордоні з «Чієрна над Тисою» у ході спільного митного та прикордонного контролю виявлено в одному із 70 вантажних вагонів потягу приховані від митного контролю 3500 пачок сигарет на значній глибині під шаром руди.

Потяг слідував з України в м.Острава (Чехія) на металургійний комбінат з вантажем «залізорудний концентрат руди». Під час перевірки вантажу стражі кордону звернули увагу на порушення цілісності поверхні вантажу.

Відтак, використавши щупи та лопати, з руди викопано 7 ящиків тютюнових виробів марки «Джін лінг» з молдавськими акцизними марками.

Так як у даному випадку відсутній власник прихованих товарів та особа, причетна до їх незаконного переміщення через кордон,  об’єкти правопорушення вилучені.

До речі, з початку року це вже четвертий подібний випадок припинення спроби незаконного переміщення сигарет через митний пост «Чоп-залізничний» Чопської митниці, повідомила zakarpatpost.net  Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.