В історичний центр Ужгорода повертаються “історичні” вивіски

Ужгородський дизайнер Олег Олашин створює вивіски для історичного центру за забутою технологієюВулиця Корзо – «серце» Ужгорода, де боротьба за збереження старої архітектури та туристичної привабливості міста вступає в пікову фазу.

Свідомі ужгородці-підприємці і дизайнери – розробники зовнішньої реклами, з захопленням включилися в процес заміни старих вивісок: сіті-лайтів на всю стіну або виробів, що б’ють в очі яскравими кольорами, дисгармоніюючих з архітектурним виглядом старовинних будівель.

Недоладні вивіски потроху щезають зі стін історичного центру. На зміну їм приходять нові.

День, що минув, ознаменувався установкою на фасаді будівлі в самому центрі Ужгорода, на вулиці Корзо, нової вивіски, проект якої розробив дизайнер, директор брендингового агентства BRANDSMITHY Design & Branding, активний учасник громадського руху за збереження старовинної архітектури Олег Олашин.

Унікальність даної вивіски полягає в технології її виготовлення, яка широко застосовувалася в Ужгороді початку XX століття, але виявилася забутою в наші дні дешевих, пластикових виробів. Вона виготовлена ​​шляхом нанесення на тильну сторону скла потали – листів металу, що імітує золото або срібло, або за допомогою аналогічного напилення.

Інші матеріали, використані в роботі над вивіскою – натуральні: дерево, скло, метал. Вони найкращим чином поєднуються з історичними фасадами.

Під час монтажу вивіски, що прикрасила фасад аптеки на вулиці Корзо, власник закладу відзначив позитивні зрушення в архітектурному вигляді центру міста, висловив схвалення і підтримку діяльності міськради та громадських активістів руху за збереження культурної та історичної спадщини Ужгорода.

Тим часом мерія нагадує: наближається 1 квітня – дата, після якої власникам вивісок, що не відповідають Правилам і не погоджені з управлінням архітектури Ужгородської міськради, загрожують великі штрафні санкції.

 Вся Закарпатська Правда