У Берегові хазяйнує «чупакабра», яка нищить свійських тварин

У приватному секторі міста – вулиці Мочолівська, Стефаника, Лісова, Весела – зафіксовано за останній тиждень кілька десятків випадків винищення свійських тварин невідомою істотою.Вона орудує зазвичай уночі (виходить на полювання після опівночі), не лякається сторожових псів, прогризає отвори у сталевих огорожах та решітках, з легкістю виламує міцні дерев’яні дверцята у клітках та загородках.

Улюблена пожива істоти, яку місцеві вже прозвали «берегівською чупакаброю», – це кролі, особливо вагітні крільчихи. Цікаво, що нічний «мисливець» нападає і на курей, але лише вбиває їх, курячого м’яса не їсть, можливо лише ссе кров. Жертвами нападу нерідко стають і кішки. «Чупакабра» зазвичай проникає у клітку, потім виносить здобич на подвір’я і вже там шматує. Кролів вигризає повністю, залишаючи лише саму шкірку.

Господарі приватних будинків не знають, що і гадати. Одні вважають, що це роблять здичавілі собаки, інші підозрюють лисиць або іншу хижу тварину. Однак остаточної версії нема – ніхто на власні очі ще не бачив загадкову істоту. Люди вже зверталися до міліції, але ніяких конкретних порад не отримали. Нині вони лише борються з наслідками та укріплюють паркани та клітки.

Невідомий звір робить напади практично кожної ночі, пересуваючись від сусіда до сусіда – у одне й те саме господарство двічі не навідується. На обійсті Василя Варцаби (вул. Лайоша Палоці Горвата, 24), де була зламана клітка і залишилася велика дірка у сталевій загородці залишилися сліди невідомої тварини. Тут було розшматовано кроля та 4 крільчих. Одна з них мала принести приплід – 12 маленьких кроликів були розкидані по двору.

У ветеринара Степана Секунди (Лісова, 41) в суботу 24 березня було знищено 12 курей. На хвіртці залишився лише один «доказ» – частинки шерсті білого кольору. У Степана Варги (вул. Мочолівська, 12) все сталося близько 4-ї години ранку – на клітці з кролями залишилися сліди кігтів та іклів – вони дуже гострі і залишають глибокі борозни. Особливо вражає сталева сітка, яку з подивом показує Іван Герич (вул. Лісова, 43) – вона розігнута до ідеального круглого отвору. Таке не під силу зробити навіть дорослому чоловіку.

Нині більшість берегівчан, яку утримують свійських тварин у паніці. Вони не знають що й робити з цією напастю. Як вберегти своїх кролів, кішок та курей, а головне переживають чи не нападає, бува, ця загадкова «чупакабра» на людину…      

Олександр Ворошилов, фото автора, спеціально для Мукачево.net