Юнаки Міжгірщини не хочуть іти в армію

На Міжгірщині відбулася чергова нарада з головами і секретарями виконкомів місцевих рад району.

“Про забезпечення призову громадян на строкову військову службу” доповів голова РДА, який у своєму виступі назвав значну кількість юнаків-верховинців, які ухиляються від служби в лавах ЗС України. Їх більше 150 чоловік. Це при тому, що сьогодні відбір на службу в армію занадто ретельний. Однак ці юнаки, як і всі інші, які підлягають призову, не бажають дізнатись правду про стан свого здоров’я за проходження медогляду.

Саме на це звернув увагу учасників наради і заступник військкомісара Хустсько-Між-гірського ОМВК. Більшість місцевих рад району незадовільно спрацювали в цьому плані. Далі також заступник начальника РВ УМВС України в Закарпатській області та заступник голови райради висловили ряд пропозицій щодо підвищення інтересу батьківської громади і, власне, юнаків до служби в лавах ЗС України.

Практично за єдиного підходу було обговорено і наступні питання “Про забезпечення санітарно-епідеміологічних вимог при проведенні благоустрою населених пунктів Міжгірщини”, “Про реалізацію проекту громадської організації “Промінь” зі збору та переробки ПЕТ-пляшок у рамках проведення заходів з благоустрою” та “Про організацію проведення громадських оплачуваних робіт у 2012 році”, про що присутніх поінформували, відповідно головний державний санітарний лікар району, голова громадської організації “Промінь” та начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості.

Адже в ході місячника саночистки і благоустрою населених пунктів Міжгірщини можна ефективно використовувати дідівські методи поводження з макулатурою і побутовими відходами, будівельним сміттям і ганчірками. Робота зі збору ПЕТ-пляшок і пластмасових відходів налагоджується.

У населені пункти роздано 93 контейнери, в які складатимуть ПЕТ-пляшки та пластмасові відходи. Для їх переробки придбано прес і найближчим часом він буде введений в експлуатацію.

Успішному проведенню кампаній з саночистки і передвеликодного благоустрою населених пунктів Міжгірщини слугуватимуть і громадські оплачувані роботи на кшталт організації таких на території Син.-Полянської, Пилипецької, Тюшківської сільських рад. В. о. голови РДА зауважив, що було б грішно не використати виділені 300 тис. грн. за організації на належному рівні громадських оплачуваних робіт.

У ході інформації “Про розвиток сімейних форм виховання дітей у районі” начальник служби у справах дітей ознайомив присутніх з основними формами виховання дітей певних категорій. Це усиновлення, опікунство, виховання в інтернатних закладах та сімейна форма.

Далі начальник відділу юридичного забезпечення райради, начальник відділу кадрового та господарського забезпечення райради ознайомили учасників наради з порядком та особливостями декларування доходів і зобов’язань фінансового характеру відповідно до вимог чинного законодавства, яке здійснюватимуть не лише держслужбовці, а й депутати місцевих рад. Декларацію про майно, доходи, видатки і зобов’язання фінансового характеру слід подати до 1 квітня ц.р.

mizgir.com.ua