Берегово відключили від води через 42 тисячі поточної несплати

30 квітня закарпатське Берегово приблизно на 5 годин залишилося без питної води. Сталося це через примусове відключення від електромережі працівниками ПАТ “Закарпаттяобленерго”.

Йосип Галайда”Я негайно виїхав в Ужгород, де мав розмову з Олександром Габором, директором з енергозбуту “Закарпаттяобленерго”, – коментує Йосип Галайда, директор ТзОВ “Водоканал-Карпатвіз”, що постачає воду у Берегові. – Причиною відключення електроенергії стала наша заборгованість у 42 тисячі гривень. Це практично сума за один місяць, яку не встигли сплатити, оскільки було введено новий графік сплати – до 15 числа. Ще вчора сума зменшилася до 36 тисяч гривень, а погасити борг повністю домовилися через кілька днів”.

За словами директора берегівського водоканалу, таких позаштатних ситуацій, аби ціле місто залишалося без водопостачання через примусове відключення електроенергії, він не пригадує. При чому це могло спричинити навіть надзвичайну ситуацію за день-два, бо через відключення від мережі насосних станцій каналізаційні витоки могли поглинути практично півміста.

“Вода у Берегові з’явилася ще вчора підвечір, – каже Йосип Галайда. – Могли подати її раніше, але мусили ще близько години проводити підготовчі роботи до повторного запуску, промити фільтри тощо. Сподіваюся, що подібна ситуація більше не повториться… Хоча і не ми в ній винні, бо на сьогодні нам боргують близько 200 тисяч гривень за спожиту воду бюджетні установи, районна лікарня, приватний сектор. З цього приводу зберемося на нараду у міській раді наступного тижня і будемо щось вирішувати, як нам далі бути…”

ПАТ “Закарпаттяобленерго” сьогодні є монополістом на закарпатському ринку з постачання електроенергії і практично є приватною структурою.

Голос Карпат