Кілька спеціально виготовлених сховищ в іномарці не врятували іноземця від відповідальності

Інспектор-кінолог відділу боротьби з незаконним переміщенням наркотиків та зброї Чопської митниці склав протокол відносно громадянина Молдови, який намагався транзитом вивезти з України до Ірландії приховані у спеціально виготовлених тайниках автомобіля 1625 пачок сигарет.
Обравши другу годину ночі, аби чим швидше та безперешкодно перетнути українсько-словацький кордон, 29-річний іноземець на митному посту «Ужгород» обрав для свого легковика «Hyundai Santa FE» спрощений режим контролю – «зелений коридор». Проте прискіпливий інспектор вирішив провести поглиблений огляд іномарки.

Результати не забарилися. У боксі поглибленого огляду виявлено приховані від митного контролю та не заявлені при усному опитуванні 1625 пачок сигарет з акцизною маркою Молдови марок «L&M blue label» та «L&M red label». Сигарети були заздалегідь приховані в легковику у кількох спеціально виготовлених сховищах.

Так, демонтувавши жерстяні пластини, митники виявили в порожнинах порогів автівки 220 пачок, 400 пачок – у підкрилках лівого та правого заднього колеса. А після демонтажу жерстяних пластини у багажному відсіку, які кріпилась болтами, виявлено в ще одному тайнику 1005 пачок цигарок. Приховані сигарети водій визнав своєю власністю.

Тютюнові вироби, вартістю понад 12 тисяч гривень, та легковик за ціною 90 тисяч гривень, вилучено до рішення суду. Зазначені вище протиправні дії тягнуть за собою застосування штрафних санкцій в розмірі не менше 100 відсотків від вартості прихованих товарів та їх обов’язкову конфіскацію разом з іномаркою, повідомила газеті “НЕДІЛЯ” Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

nedilya.at.ua