Віктор Балога посадив перше дерево у шість років

У суботу в Мукачеві, поблизу нещодавно збудованої дороги – продовження вулиці Індустріальної – біля ринку ГІД та підприємства «Фішер» висадили 100 катальп.

На толоку зібралося чимало мешканців мікрорайону. Активно висаджували дерева міністр МНС, депутат облради Віктор Балога, голова облради Іван Балога, міський голова Золтан Ленд’єл, начальник управління МНС області Антон Зелінський, депутатський корпус, директор ринку «ГІД» Михайло Кіш та директор заводу «Фішер» Василь Рябич.

На толоці Віктору Балозі допомагав місцевий хлопчина, а сам міністр згадував, коли сам посадив своє перше дерево. «В шість років. І не тільки посадив, а й прищепив, і всі прийнялися. Видно Бог так дав, що прищеплю, те завжди росте», – поділився почесний громадянин Мукачева.

Водночас міністр МНС відзначив, що благоустрій в Мукачеві «це планомірна робота міського голови, адже нещодавно тут відкрили нову дорогу, а нині вже ведеться благоустрій мікрорайону. Змінюється не лише центр міста, а і його окраїни. І в цьому значна заслуга міської влади. Ми хочемо, щоби наше місто була найкращим, а його мешканці – найщасливішими».

 

 

 

 

 

 

Мукачівський міський голова Золтан Лендєл повідомив, що за темпами озеленення місто над Латорицею – серед перших в країні. «Дерева, які ми нині саджаємо – це ініціатива Віктора Івановича . Ми почали озеленення в дерева в мікрорайоні «Новий», висадили 100 лип. У четвер – на вулиці Пушкіна з’явилися нові сакури, в п’ятницю ми озеленювали сакурами та магноліями площу Злагоди.

Ми долучаємо до толок колективи підприємств, навчальних закладів.» , – зазначив мер. Також Золтан Ленд’єл запевнив, що нова ділянка з деревами буде під наглядом охорони ринку, і підприємства, і «тому є сподівання, що дерева не один рік милуватимуть око мешканців міста і району».

Голова обласної ради Іван Балога вважає, що ця робота особливо потрібна, адже населення міст збільшується, а зелені насадження покращують екологічну ситуацію. «Наші міста щороку зростають, збільшується й кількість туристів, що відвідують область, тому створення зелених оазисів є справою дуже актуальною. Ця робота має бути планомірною, і до неї треба залучати в першу чергу молодь», – вважає керівник ради.

Планується, що наступного тижня весняні толоки буде проведено в Берегові та Виноградові, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-службі облради.

nedilya.at.ua