Депутати прибирали та озеленювали Новий район в Ужгороді

31 березня у Новому мікрорайоні Ужгорода, а саме – у двориках на вулицях Легоцького, Бестужева та Міцкевича, відбувся суботник за участі міських та обласних депутатів. Народні обранці взялися за лопати, граблі та відра – допомагали мешканцям багатоповерхівок прибрати прибудинкові території та озеленити внутрішні дворики. Для цього привезли з собою кілька десятків молодих деревцят.

Триває благоустрій міста. У п’ятницю, 30 березня, відбувся загальноміський суботник, а сьогодні дружня команда депутатів фракції Єдиного Цетру Ужгородської міськради та обласних депутатів – Володимира Смоланки, Мирослави Каламуняк, Юрія Перести теж взялася до такої важливої для Ужгорода справи. Наближаються свята, тож, кажуть депутати-єдиноцентристи, наше місто повинно їх зустріти чистим та охайним.

Відомий закарпатський нейрохірург, депутат Закарпатської облради  Володимир Смоланка пояснив: «Відомо, що по місту оголошено місячник благоустрою. Багато людей цими днями виходить на вулиці для того, аби поприбирати території довкола своїх будинків та установ, причепурити власні вулиці та дворики. Сьогодні дві фракції депутатів від Єдиного Центру – обласної та міської ради – зібралися тут, у Новому мікрорайоні Ужгорода, для того, аби зробити й свій внесок у весняне облагородження міста. Висадили кілька десятків деревцят клена та липи, прибрали довколишні території. Цими днями подібні акції були проведені Єдиним Центром і в інших містах, зокрема Іршаві та Хусті, а також на Красному Полі. Це не одноразова якась акція, а вже традиційна: щовесни та щоосені депутати нашої політичної сили виходять на такі суботники та допомагають у прибиранні та озеленені багатьох міст та сіл Закарпаття», – зауважив Володимир Смоланка.

Керівник секретаріату Ужгородської міської організації Єдиного Центру Ярослава Гасинець – біолог за фахом. Для неї процес озеленення міста особливо радісний. Депутатка пояснює, чому саме ці вулиці були обрані для проведення акції: «Минулого року ми прибирали та висаджували дерева в ужгородському мікрорайоні Шахта. Цієї ж весни вирішили провести суботник на іншому кінці міста. Кожного року ми намагаємося захопити інший район Ужгорода, з таким розрахунком, щоб за 5 років охопити практично всі міські околиці. Адже центру зазвичай і так багато уваги приділяється з боку влади, а от із віддаленими мікрорайонами справи трохи гірші. Тож виходячи на такі акції, маємо на меті не тільки самим щось посадити чи прибрати, а показати гарний приклад людям, які живуть у навколишніх дворах, аби вони також дбали про власні прибудинкові території».

zakarpattya.net.ua