Закарпатські школярі отримали нове спортивне обладнання

У понеділок, 2 квітня, очільник Закарпаття Олександр Ледида вручив директорам шкіл сертифікати на комплекти сучасного спортінвентарю. 

Цьогоріч за кошти обласного бюджету для загальноосвітніх шкіл вже закуплено 7 комплектів спортивного обладнання. Сьогодні Олександр Ледида вручив шкільним колективам сертифікати на ще 11 таких комплектів, загальна вартість яких – 200 тис. грн.

Також очільник краю нагородив переможців першого етапу шкільних змагань з футболу, присвячених Євро-2012. Кубки отримали капітани команд-переможців, а директори шкіл та вчителі фізкультури – грамоти облдержадміністрації та грошові премії. Загалом, у першому етапі шкільного кубку з футболу взяли участь шкільні команди 525 навчальних закладів краю:

– Це ще раз свідчить про те, що футбол – одне з найпопулярніших спортивних захоплень закарпатської молоді. Саме тому обласна влада й надалі працюватиме над створенням умов для занять спортом: будемо облаштовувати міні-поля зі штучним покриттям, закуповувати спортивне обладнання, – запевнив керівник області Олександр Ледида.

Довідково: Загалом, упродовж 2010-2011 років за кошти обласного бюджету навчальні заклади краю отримали 36 комплектів спортінвентарю на суму більше 400 тис. грн. Зокрема, у закарпатських школах з’явились новенькі тенісні столи, шведські стінки, канати, гімнастичні мати, волейбольні сітки, футбольні, волейбольні та баскетбольні м’ячі. Аби створити належні умови для проведення уроків фізкультури, в обласних ЗОШ облаштовано 121 майданчик із тренажерним обладнанням, 80 футбольних полів, 749 спортмайданчиків, 264 спортивні зали та 6 басейнів.

За 2 роки в області встановлено більше 60 майданчиків зі штучним покриттям, цьогоріч планують встановити ще зо два десятки міні-полів. До слова, сьогодні в Закарпатті працюють 15 дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Прес-центр ОДА