Кличко знає, як не стати англійською королевою

Лідер партії “УДАР” Віталій Кличко наголошує, що вибори мера Києва мають відбуватися у 2 тури, щоб майбутній міський голова отримав підтримку переважної більшості громади.
Про це політик написав у своєму блозі, передає прес-служба партії. “Міський голова повинен отримати підтримку переважної більшості киян, а не 10% стимульованих гречкою виборців. Інших виборів, які сьогодні готують регіонали, з фальсифікаціями та адмінресурсом, у розпал сезону відпусток, ми не визнаємо. Бо їхній результат вже написали на Банковій”, – заявив Кличко.

Він наголосив, що нинішня столична влада не є самостійною, адже “Києвом керує не обраний громадою, а призначений Банковою адміністратор, який повністю залежний від Партії регіонів”.

Кличко вимагає повернути меру столиці реальні повноваження. “Вихід з такої ситуації – чесні та прозорі перевибори столичного голови і депутатів Київради. Це повернення меру всіх повноважень – щоб він управляв містом, а не був англійською королевою”, – підкреслив він.

Як повідомляло агентство, голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко в коментарі УКРІНФОРМу висловив думку, що Віталій Кличко на посаді мера Києва буде подібний королеві Великої Британії, тобто не матиме реальної влади.

Вибори міського голови Києва мають відбутися у 2012 році (минулі вибори проходили наприкінці травня 2008 року). Дату їх проведення визначає Верховна Рада. Наразі розглядаються кілька варіантів, зокрема, проведення їх одночасно з парламентськими виборами у жовтні або перенесення на липень, коли завершиться чемпіонат Європи з футболу.

ukrinform.ua