Місячник милосердя стартував на Закарпатті

Сьогодні розпочинається всеукраїнський місячник, покликаний привернути увагу суспільства та залучати краян до збору й надання матеріальної і натуральної допомоги тим, хто її потребує. Організований місячник товариством Червоного Хреста і носить назву «Милосердя не має віку і статі. Приєднуйся до руху Червоного Хреста».

Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла Іванна Сабо, голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Акція є однією із найбільш вагомих, які проводяться товариством, і спрямована на залучення громадськості, закордонних організацій, комерційних структур, підприємств і організацій області до збору гуманітарної допомоги. Саме останню з форм роботи – співпрацю із комерційними структурами – Іванна Сабо назвала «найдієвішою»: «З метою пропаганди і залучення усіх небайдужих до збору натуральної гуманітарної допомоги, ми, серед іншого, надсилаємо листи до комерційних структур, і така форма роботи дає найбільш вагомі результати».

Крім того, у ході місячника червонохрестівцями проводитиметься чимало різноманітних заходів. Так, за словами Іванни Сабо, перша половина місяця буде «інформаційною, у цей час триватимуть масові кампанії на центральних площах міста, розповсюджуватиметься марка Червоного хреста, листівки, проводитимуться зустрічі, благодійні концерти». Також будуть відкриті пункти прийому матеріальної допомоги, роздача якої відбуватиметься вже в другій половині місячника.

Голова обласної організації Товариства Червоного Хреста зауважила: нинішній місячник – одна із потужних і дієвих акцій товариства. За її словами, 2011 року за результатами місячника, який проходив в аналогічний період, було зібрано допомоги на суму більше 200 тисяч гривень. Тим чином, допомогу отримали понад 4 тисячі закарпатців.

Тетяна Кашуба

Закарпаття онлайн