У пенітенціарній службі задумалися, як запобігти втечі Тимошенко з лікарні

Охорону засуджених, у разі їх вивезення за територію колонії можуть здійснювати як співробітники Державної пенітенціарної служби України, так і конвойні війська МВС.

Проте питання про охорону екс-прем’єра Юлії Тимошенко під час її лікування за межами Качанівської колонії поки не вирішене.

Коментуючи в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна дозвіл генерального прокурора України на лікування Ю.Тимошенко поза стінами колонії, помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко повідомив, що це питання буде вирішене найближчим часом.

“Є практика, коли підслідних і засуджених вивозять і конвойні війська, і працівники пенітенціарної відомства. Тому як буде проходити в даному випадку, якщо буде ухвалено позитивне рішення, як буде охорона проходити – я поки не готовий сказати”, – пояснив І.Андрушко.

За його словами, відповідне рішення буде ухвалюватися Державною пенітенціарною службою.

Відповідаючи на запитання агентства, чи може бути прийнято пропозицію німецької сторони про лікуванні Ю.Тимошенко в Німеччині, І.Андрушко заявив: “Пропонують лікувати багато країн. Рішення щодо цього питання поки немає, і я цю тему не обговорюю”.

Як повідомлялося, у понеділок генеральний прокурор України Віктор Пшонка дозволив лікування екс-прем’єра Ю.Тимошенко за межами Качанівської колонії.

fakty.ictv.ua