Голова Закарпатської ОДА зустрівся з Послом Швейцарії

У вівторок, 3 квітня, голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида зустрівся з Послом Швейцарії в Україні Крістіаном Шьоненбергером.

Олександр Ледида коротко ознайомив дипломата з особливостями краю. Розповів, зокрема, про близькість європейських кордонів та інвестиційну привабливість Закарпаття. Адже сьогодні в області завдяки іноземному капіталу працюють кілька потужних підприємств. Для супроводу інвестиційних проектів створено спеціальне управління, а зустрічі обласної влади та інвесторів, які працюють в краї, є традиційними. 

Крістіан Шьоненбергер, зі свого боку, відмітив схожість Закарпаття та Швейцарії. Обидва регіони багатонаціональні, туристично привабливі, а досвід Швейцарії у веденні лісового господарства може бути корисним для області, вважає посол.

Ще один цікавий напрямок для впровадження швейцарського досвіду на Закарпатті – мала гідроенергетика. Дипломат розповів, що в його країні завдяки малим ГЕС вдалось досягти помітних успіхів як у виробництві енергії, так і в її збереженні:

– До того ж, сьогодні є дружні до навколишнього середовища технології будівництва малих ГЕС. Це дозволяє повністю зберегти флору та фауну річок, отримуючи водночас хороші показники у виробництві альтернативної  енергії. Дбаємо також про збереження ресурсів.

Велику увагу проблемі енергозбереження приділяють і на Закарпатті, зазначив Олександр Ледида:

– Ми розуміємо, що зберігаючі технології – це охорона довкілля, економія бюджету, а також піклування про майбутнє територій.

Посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненбергер з дружиною на Закарпатті проведуть кілька днів. Зокрема, планують відвідати філію Вільшанського дитячого будинку-інтернату «Парасолька» у м. Тячів, – повідомили з прес-центру Закарпатської ОДА.