На Закарпатті рівень оплати комунальних послуг становить 84%

Упродовж січня–лютого 2012р. населенням сплачено за житлово-комунальні послуги 132,7 млн.грн., включаючи погашення боргів попередніх періодів. Рівень сплати по області становив 84,0%.

Серед адміністративно-територіальних одиниць області вищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги від середньообласного показника спостерігався майже в усіх районах, крім Виноградівського – 69,6%, Свалявського району – 79,9%, та м.Мукачево – 83,5%.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у лютому 2012р. порівняно з відповідним періодом 2011р. збільшились на 0,3% і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150кВт∙год) становили 430,8 грн.

Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг збільшилася у лютому 2012 р.порівняно з січнем на 6,0% і на кінець лютого становила 273,6 млн.грн. Середній термін заборгованості населення за всі послуги склав 3,5 місяця. Збільшення заборгованості відбулося в усіх містах та районах, крім Великоберезнянського та Рахівського районах.

Загальна сума заборгованості скоригована за рахунок підприємств-банкрутів. У загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємств-банкрутів. На кінець лютого 2012р. таких підприємств нараховувалось 4. Загальна сума заборгованості населення області зазначеним підприємствам становила 538,4 тис.грн. Про це  повідомили в прес-службі Головного управління статистики в Закарпатській області.