Поляків обслуговували повії із Закарпаття та Львівщини

Сільським молодицям обіцяли, що в сусідній країні вони працюватимуть танцівницями
У польському місті Тарнові правоохоронці викрили бордель, у якому повіями працювали кількадесят дівчат із Закарпатської та Львівської областей України. Наразі цю справу розслідує Центральне слідче бюро міста Жешува. До розслідування також приєдналася прокуратура Львівської області.

Коментуючи викриття організованої злочинної групи, що започаткувала бордель, працівники польської прокуратури розповіли виданню Gazeta Wyborcza, що йдеться про одну з найгучніших справ, порушених протягом останніх років за фактом торгівлі людьми на теренах півдня Польщі. Поліція вже затримала чоловіка та жінку, які започаткували бордель, та чотирьох вербувальників, які постачали “живий товар” з України в Польщу. Серед останніх і жителька Львівської області, кримінальну справу проти якої порушила прокуратура області.

Вербувальники цього злочинного угруповання, розповіла Cazeta Wyborcza, їздили селами Закарпатської та Львівської областей і пропонували молодим красивим дівчатам роботу танцівницями в Польщі. Для прикриття незаконного бізнесу у місті Тарнові польські сутенери справді зареєстрували легальну фірму, на працевлаштування в якій їхали за кордон завербовані українки. Але щойно дівчата перетинали кордон, у них забирали паспорти й примушували займатися проституцією.

Бордель розташовувався в орендованому для цього будинку. Кожна кімната, де працювала повія, була облаштована прихованою відеокамерою. Це робилося для того, щоб повії не могли приховати від шефів справжню кількість чоловіків, яких вони обслужили протягом ночі. Кожен клієнт платив дівчатам від 100 до 200 злотих (100 злотих — близько 250 гривень). Та з цієї суми чимала частина переходила в прибутки власників борделю у вигляді штрафів. Вони штрафували повій за будь-яку провину і таким чином примушували постійно відпрацьовувати “борги”. Чимало українок через ці “борги” були змушені працювати на своїх сутенерів роками.

Власники борделю отримували величезні прибутки. “Слідством встановлено, – зауважили представники польської прокуратури, – що сутенери отримали від експлуатації повій 5,5 млн. злотих”.

wz.lviv.ua