Революція у світі молодіжної закарпатської моди

Уже у восьме юні кравчині та модельєрки гуртуються довкола фестивалю дизайнерів одягу «Арт-революція». Цього року він потішив різнобарв′ям. Окрім одягу дизайнери представили колекції авторської біжутерії та навіть взуття. Над образами моделей теж працювали молоді «падіюнівки».

Все: від макіяжу і до зачісок робили власноруч. Ідейний натхненник фестивалю Маргарита Сойнова каже що мета «Арт-революції» з року в рік залишається незмінною – розвинути у молодих дівчат відчуття смаку та стилю. Цього року до участі у фестивалі долучилися 18 молодих модельєрок. Усі вони представниці Мукачева та Ужгорода.  Вік наймолодшої – 15 років.

Організатори тішаться – кажуть добре коли з молодих років дівчата не просто вміють тримати голку в руках, але й вправно з нею пораються. Кожна з авторок давала назву своїй колекцію, кількість нарядів в авторській колекції була різною: від 1 і до 20 вбрань.  Учасниць не ставили в жодні рамки щодо стилю одягу. Тому представлені були і вечірні, і коктейль ні, і ділові, і навіть наряди для любительок подорожувати.

За останні кілька років зацікавленість ремеслом шиття іде на зріст. Це можна пояснити тим, що жінки та дівчата прагнуть бути неповторними, відтак втілюють своє бачення сучасної моди на клаптиках тканини. Відтак висновок напрошується один – майбутнє за авторським вбранням, а такі фести допоможуть його пропагувати.

zakarpatpost.net