Закарпаття розвиває агроспівпрацю з Угорщиною

3 квітня, відбулась зустріч заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Володимира Приходька з головою правління акціонерного товаристваTEDEJ (Угорська Республіка) Олександром Бовді.

У зустрічі також взяли участь начальник головного управління агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Іван Паук та директор Закарпатського регіонального центру інвестицій та розвитку Василь Матій.

У ході зустрічі йшлося про шляхи можливої співпраці в галузі племінної справи, насінництва, садівництва, овочівництва. Крім того обговорено перспективи, які відкриваються перед потенційними інвесторами в зв’язку з проведенням реформ в сільському господарстві, зокрема прийняттям закону України «Про ринок земель на Україні».

Довідка. Угорське товариство TEDEJ працює за принципом, поширеним у Європі, «від ріллі до столу». У розпорядженні підприємства тисячі гектарів землі, 5 тис. голів великої рогатої худоби, близько 20 тис. свиней, птиця. Основні напрямки роботи товариства: розведення ВРХ,   виробництво молока високої якості, розведення птахів, вирощування яблук, вирощування фуражних рослин, цукрового буряка, надання послуг для ведення садівництва, переробка, фасування мінеральних добрив,   виробництво зернових кормів.

rionews.com.ua