Олександр Ледида зустрівся з керівниками ветеранських організацій

Уже з першого травня реальне підвищення надбавок до пенсій зможуть відчути понад 7 тисяч закарпатських пенсіонерів-ветеранів Великої Вітчизняної війни. Це, зокрема, торкнеться і півтори тисячі інвалідів війни, середній розмір пенсій яких сьогодні складає 2215 грн.
Звертаючись до ветеранів, Олександр Ледида зазначив:
– Сьогодні саме Вам особливу увагу приділяє Президент України. Уже з наступного місяця державна допомога ветеранам відчутно зросте. Це стосується, зокрема, і розміру пенсій, і збільшення надбавок до них. Розглядають також можливість виплати разової грошової допомоги до Дня Перемоги. Обласна влада, зі свого боку, й надалі сприятиме виділенню путівок на оздоровлення до закарпатських санаторіїв. Ви вже отримали можливість пройти санаторне лікування навесні. Допомагатимемо також з путівками на період осіннього сезону, – запевнив керівник краю.

Голова обласної організації ветеранів України Іван Бігунець підняв питання забезпечення ветеранів спецавтомобілями, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-центрі ОДА. Також Іван Юрійович зазначив: на втілення нових соцініціатив чекають тисячі закарпатських ветеранів:

– Ми розуміємо, що це питання не одного дня. І віримо: заяви Президента знайдуть конкретне фінансове втілення. Маємо надію, що це не популістські рішення, а конкретні кроки назустріч ветеранській спільноті України.

– Те, що Віктор Янукович взяв участь у відзначенні 25-річчя заснування Організації ветеранів України, свідчить про увагу та повагу до ветеранів. Відтак, чекаємо на реальне покращення соціального захисту як ветеранів, так і всіх українців, які цього дійсно потребують, – розповів заступник обласної організації товариства добровольців Закарпаття Юрій Граб.

Наразі триває підготовка до святкування Дня Перемоги. Обласна влада врахує пропозиції та побажання ветеранів у всіх питаннях, запевнив очільник краю Олександр Ледида.

nedilya.at.ua