На Закарпатті нагородили кращих “МНС-ників”

5 березня на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбулася підсумкова нарада щодо результатів роботи Управління МНС в Закарпатській області та структурних підрозділів оперативно-рятувальної служби краю за перший квартал поточного року. Також рятувальники намітили головні завдання у подальшій службі. Серед іншого було відзначено, що всі пріоритетні завдання, які ставилися перед підрозділами служби «101», у цілому виконані.

На нараді, яка проходила під головуванням начальника Територіального управління МНС у Закарпатській області Антона Зелінського, йшлося як про здобутки, так і недоліки в службовій діяльності. Упродовж зазначеного періоду в роботі оперативно-рятувальних підрозділів вдалося досягнути певних позитивних результатів‚ які передусім спрямовані на забезпечення безпеки наших громадян від різного роду надзвичайних ситуацій та стихійних лих.

– За перший квартал 2012 року в краї не виникло жодної надзвичайної ситуації, у минулому році їх було три, – наголосив у своєму виступі заступник начальника УМНС в Закарпатській області полковник служби цивільного захисту Богдан Ількович. – Проте, незважаючи на пророблену роботу, в області трапилось 124 некласифіковані надзвичайні ситуації, серед яких: загублення людей у горах – 17 випадків, дорожньо-транспортні пригоди – 8, виявлення вибухонебезпечних предметів – 6 випадків (11 ВНП), утоплення людей – 3 випадки та інші. За перші три місяці поточного року пожежно-рятувальні підрозділи здійснили 2526 виїздів, з яких 701 – на гасіння пожеж, 47 – на ліквідацію аварій, катастроф та стихійних лих.

Підрозділами пожежно-рятувальної служби тільки на пожежах врятовано 18 людей. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося зберегти від знищення матеріальних цінностей на мільйони гривень. Але найбільше непокоїть рятувальників питання травмування та загибелі людей на пожежах. Так, з початку року вогонь вже забрав життя 17 краян (серед них одна дитина) та травмував 7 людей з яких троє – неповнолітні.

Заступник начальника УМНС в Закарпатській області Богдан Ількович також акцентував увагу присутніх на питаннях щодо попередження пожеж в екосистемах та проблемах, пов’язаних із неконтрольованим спалюванням сухотрав’я, яке з кожним роком стає масштабнішим. Так, упродовж звітного періоду в області таких пожеж вже сталося близько 400. Це втричі більше ніж за аналогічний період минулого року.

На процесі реформування, який зараз проходить оперативно-рятувальна служба Закарпаття, детально зупинився начальник відділу по роботі з персоналом організаційно-штатної роботи УМНС Іван Гецянин.

Також особлива увага присутніх зверталася на заходи щодо усунення причин та умов, які сприяють вчиненню корупційних правопорушень серед особового складу Управління та підпорядкованих підрозділів.

Підсумовуючи, начальник Територіального управління МНС у Закарпатській області Антон Зелінський головну увагу сконцентрував на основних завданнях, над якими слід працювати службі в майбутньому. Зокрема: зусилля зосереджуватимуться на підвищенні рівня захисту населення від наслідків різного роду надзвичайних ситуацій, аварій та катастроф; продовженні технічного переоснащення підрозділів пожежно-рятувальної служби, яке відбувається завдяки централізованій підтримці МНС, особисто міністра Віктора Балоги. Головний рятувальник області також наголосив на неухильному дотриманні законності в службовій діяльності, звернув особливу увагу присутніх на належне виконання поставлених перед службою завдань.

На завершення наради, найкращі співробітники Закарпатського гарнізону МНС за сумлінну службу були нагороджені почесними відзнаками та грамотами Міністерства надзвичайних ситуацій, Управління МНС у Закарпатській області, обласної державної адміністрації та обласної ради.

ТУ МНС у Закарпатській області