Як живе студентська молодь Ужгородського коледжу культури і мистецтв?

У практику роботи Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури (голова Наталія Товтин) увійшло проведення виїзних засідань президій. Останнє з них, зокрема, відбулося на базі Ужгородського коледжу культури і мистецтв, де розглядалося питання про спільну роботу адміністрації і профспілкової організації коледжу щодо підготовки, виховання та працевлаштування студентської молоді.

Заслухано інформації з цього питання директора Наталії Шетелі та голови профорганізації Олесі Глуханич.

Як зазначалося, нині на денному відділенні коледжу, який у квітні відзначатиме своє 65-річчя, навчається 229 студентів – майбутніх фахівців культурно-освітніх і мистецьких закладів нашого краю. Росту творчих здібностей студентів сприяє їх постійна участь в обласних і міських хореографічно-театральних заходах, чимало студентів були переможцями різноманітних міжнародних, всеукраїнських і обласних конкурсів. Останнім часом багато зроблено для зміцнення матеріально-технічної бази навчального закладу.

 Адміністрація та профспілкова організація постійно дбають про створення належних житлово-побутових умов для студентів, які повністю забезпечені місцями в гуртожитку. Успішно вирішуються й питання працевлаштування студентської молоді. Торік отримали направлення на роботу 65 випускників коледжу. Багато студентів продовжують навчання за фахом  у вищих навчальних закладах системи Міністерства культури України. Активно допомагає в підготовці майбутніх фахівців галузі і обласна профспілкова організація працівників культури. Шість малозабезпечених студентів коледжу отримують щомісячні стипендії галузевої профспілки.

Слушні пропозиції щодо покращання роботи з молоддю, підготовці студентської молоді до трудової діяльності  у сфері культури і мистецтва висловили голова обкому профспілки, член Ради ФПУ Наталія Товтин, члени президії Леонтій Ленарт, Галина Акулова, Ірина Власик, Марія Гомонай, Анатолій Плеханов, інші учасники зібрання. Профспілкові активісти також ознайомилися з організацією навчального процесу, умовами навчання, виховання та проживання студентів коледжу. Вирішено узагальнити досвід спільної роботи адміністрації і профорганізації коледжу з цього питання та видати його окремим буклетом

 Сергій Баранчиков, Обласна рада профспілок Закарпаття. Фото автора