В Ужгороді затвердили Програму щодо безпритульних тварин

На засіданні чергової XII сесії Ужгородської міської ради VI скликання прийняли Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2014 роки. Депутати відхилили пропозицію відтермінувати прийняття Програми. Як наголосив міський голова, приймати Програму слід негайно, аби нарешті почати роботу з вирішення наболілої проблеми.

“Щодо сумнівів з приводу – чи приймати міську Програму, і покладатися на міський бюджет, а чи розраховувати на державні програми, наголошу: за 20 років було прийнято чимало державних програм, але всі ми бачимо, скільки з них дійшли до логічного завершення. Ми – орган місцевого самоврядування, і маємо йти своїм шляхом! Інше питання – скільки буде джерел фінансування, і я скажу: чим більше, тим краще!”, – акцентував Віктор Погорєлов.

До того ж, у міській програмі не передбачене фінансування на будівництво притулку на 2012 рік. І, як стало відомо днями, міністр МНС Віктор Балога висловив готовність допомогти області з цим питанням і на суботу, 7 квітня, заплановане підписання Меморандуму про координацію дій приватної, громадської та владної ініціативи у вирішенні проблеми чотирилапих безхатченків в регіоні.

Ужгородський міський голова зазначив: “Я радий, що до цього кроку Ужгород підходить вже маючи затверджену комплексну Програму – це дуже важливо. До того ж на сесії прийняли й рішення, яке стосується розташування притулку”.  Так, сьогодні, 6 квітня, депутати схвалили рішення “Про надання дозволу на збір матеріалів погодження місця розташування притулку для безпритульних тварин”, в якому йдеться про 30 сотин на вулиці Загорській (за міськими очисними спорудами), – інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

Наступного тижня про дії щодо вирішення проблеми безпритульних тварин в Ужгороді буде детально розтлумачено на прес-конференції заступника міського голови Віталія Семаля, який в міській владі курує цю тему та загалом напрямок житлово-комунального господарства.

zakarpatpost.net