Олександр Ледида та начальник Чопської митниці Олександр Похилько обговорили підготовку до Євро-2012

У рамках робочої зустрічі керівник Чопської митниці Олександр Похилько проінформував голову Закарпатської ОДА Олександра Ледиду про виконання у І-ому кварталі бюджетних завдань митною установою та підготовку пунктів пропуску й особового складу до Євро-2012.
Тож фінансові завдання Чопська митниця виконала у сумі 318 млн.грн., з яких 296 млн.грн. направлено на формування дотацій обласного бюджету. Як підкреслив Олександр Іванович, на сьогодні не існує жодних проблемних питань між суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та митницею, поступово вводиться система електронного декларування, яка значно пришвидшує митне оформлення товарів та дозволяє уникати можливих корупційних схем.

Також після введення в дію попереднього документального контролю та наданню повноважень суміжних служб митникам, перевізники зазначають, що значно скорочують час на кордоні при оформленні та контролю вантажів. Однак представники суміжних служб не поспішають переміщуватись у сервізні зони із кордону та внутрішні підрозділи.

Одним із пріоритетних завдань на сьогодні, яке стоїть перед митниками – це максимально спростити митні процедури на кордоні під час проведення в Україні Євро-2012. Чопська митниця, яка знаходиться на перехресті 3-х кордонів та у зоні діяльності якої діють 14 митних постів, очікує наплив уболівальників в основному з Угорщини, Австрії, Німеччини, Чехії, Словаччини та Румунії.

Як запевнив головний митник Закарпаття, гості та вболівальники швидко та комфортно перетинатимуть український кордон. Для цього митники постійно проводять зустрічі зі своїми словацькими, угорськими та румунськими колегами, аби максимально бути готовими до великої кількості подорожуючих та унеможливлювати виникнення черг на кордоні.

Зі свого боку губернатор краю відзначив дієву роботу із запровадження електронного документообігу між митницею та суб’єктами ЗЕД, що створює привабливі умови для залучення інвестицій в Закарпаття. Також Олександр Олександрович зауважив, що спільними зусиллями обласної влади та митниці гості із задоволенням відвідають масштабний футбольний матч в Україні та відчують нашу гостинність, повідомила zakarpatpost.net Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.