«Угочанська лоза» запрошує виноробів та поціновувачів вина і традицій

6 травня у Виноградові відбудеться традиційний фестиваль виноградарів-виноробів «Уґочанська лоза». Фест покликаний сприяти популяризації туристичного потенціалу, відновленню традицій виноградарства та виноробства, розвитку народного мистецтва краю.

Головною метою Фестивалю є збереження етнічної самобутності району.

У програмі фестивалю:

Проведення експрес-навчання з приватними виноробами краю по очистці вина в домашніх умовах за допомогою бентонітової глини; Проведення попередньої професійної дегустації взірців вин, виготовлених приватними виноробами з визначенням кращих у різних номінаціях; Проходження театралізованої колони центральними вулицями міста Виноградів;

Концертна програма за участі художніх колективів району, області та гостей. Організація виставкових «Сільських дворів» де можна ознайомитися з символікою та історією села, скуштувати страви національної кухні, переглянути виставку творів народних умільців, прийняти участь у народних забавах.

Готується до друку збірник народних рецептів традиційних страв, якими пригощатимуть гостей фестивалю кращі сільські куховари району.

Запрошують взяти участь у фестивалі приватних виноробів, колективи художньої самодіяльності, органи місцевого самоврядування, приватних підприємців.
Контактні телефони: (03143)21758, 22773

До конкурсу на краще вино допускаються вина, виготовлені приватними виноробами. Дегустаційна комісія залишає за собою право перевірити наявність окремого сорту вина у винороба в кількості не менше 50 літрів.

Кожен взірець, який отримає схвальну оцінку професійної дегустаційної комісії, отримає комплект фірмових етикеток на пляшки для реалізації в день фестивалю.

zakarpatpost.net