У Рахові лікар вимагала у матері 300 доларів за оформлення інвалідності дитини

Із заявою в Рахівський райвідділ міліції звернулася жителька міста. Малолітня донька заявниця хворіє на тяжку хворобу і має інвалідність. Мати мала намір продовжити термін інвалідності ще на пять років з подальшим пенсійним забезпеченням хворої дитини.

За це лікар вимагала 300 доларів. Гроші жінка лікарці дала, проте тішилася та їм недовго: в лікарню прибула слідчо-оперативна група Рахівського РВ УМВС і вилучила в присутності пойнятих  зі столу лікарки три стодоларові купюри.

Далі ж зясувалося, що про сам факт хабара знала заступник головлікаря лікарні, якій про це повідомила сама хабарниця. Керівник дала згоду на одержання грошової винагороди, була присутня в службовому кабінеті, коли мати хворої дитини принесла 300 доларів, але далі вийшла з кабінету й не була присутня під час самого факту передачі хабара.

Про все це заступник головлікаря письмово зізналася міліції. За даним фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 368 ч.3 Кримінального кодексу України (одержання хабара за попередньою змовою групою осіб),- повідомили «НЕДІЛІ»  в прес-службі СЗГ  УМВС області.

zakarpatpost.net