Через суди закарпатцям виплачено майже мільйон гривень заборгованої зарплати

З початку року завдяки  вжиття прокурорами представницьких заходів, судами області видано ряд наказів та постановлено рішення про стягнення на користь громадян майже мільйон гривень заборгованої зарплати.
 Ще 233 справи з вимогою виплатити людям заборговане на суму понад 1 млн. 240 тис.грн наразі перебувають у провадженні судів.
До прикладу, за заявами  прокурора м. Ужгорода видано судові накази про стягнення з місцевого ЗАТ « Управляння механізації будівництва»  майже 408 тис.грн. заборгованої зарплати.

У провадженні Хустського міськрайонного суду знаходяться на розгляді 12 заяв Хустського міжрайонного прокурора про стягнення нарахованої, але не виплаченої зарплати на суму понад 63 тис.грн.

За інформацією начальника відділу представництва інтересів громадян та держави в судах прокуратури області Оксани Шляхти, застосовуючи представницькі повноваження, прокурори захищають право на своєчасну оплату праці громадян, працюючих на підприємствах, які перебувають у процедурі банкрутства.

Так, за заявою прокурора Виноградівського району в інтересах працівників  державного підприємства, яке перебуває у процедурі банкрутства, суд прийняв рішення про стягнення невиплаченої заробітної плати на суму понад 265 тис.грн, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

zakarpatpost.net